Смачний Кременчук: Болгарський пиріг "Меліна"

Болгарський пиріг "Меліна"

Унікальний болгарський рецепт, якому мене навчила мама мого коханого. Це традиційна страва, яка у болгар готується як у будні так і на свята.

Інгредієнти:
3 лаваша
6 яєць
600 грам сиру (творог)
500 грам жирної сметани 
сіль - на смак
3 ложки олії 

Рецепти кременчуцького кулінарного клубу "Смачний Кременчук" у соцмережах:

ВКонтакте

Facebook

Якщо ви хочете поділитися з читачами "Смачного Кременчука" своїми рецептами з фото, надсилайте їх нам у соцмережах (контакти є в наших групах) або на електронну пошту news@05366.com.ua


1. Підготуйте всі інгредієнти та деко для пирога

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг "Меліна", фото-1

2. Змішайте із сиром 2 яйця і сіль

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг



3. Збийте зі сметаною 4 яйця (але не блендером) і сіль до однорідної маси. Це буде полива для пирога

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг


4. Вийміть з упаковки лаваші (Я купую 2 упаковки по 2 лаваші - звідти беру 3 і 1 залишається на інші страви)

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг



5. Розгорніть один лаваш і змастіть його олією

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг



6. Розкладіть по ньому 1/3 частину всього сиру і згорніть лаваш у "трубочку"

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг

7. Проведіть ті ж самі "маніпуляції" з залишками інших інгредієнтів і викладайте їх на змащене олією деко.

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг



8. Викладені лаваші з начинкою залийте поливою і поставте до розжареної рури (пічки, духовки)

Смачний Кременчук: Болгарський пиріг



9. Почекайте 40 хвилин. Якщо пиріг став рум'яним, діставайте його з пічки. 



10. Смачного :) Їсти можна гарячим і холодним.