Болгарський пиріг "Меліна"
Унікальний болгарський рецепт, якому мене навчила мама мого коханого. Це традиційна страва, яка у болгар готується як у будні так і на свята.
Інгредієнти:
3 лаваша
6 яєць
600 грам сиру (творог)
500 грам жирної сметани
сіль - на смак
3 ложки олії
Рецепти кременчуцького кулінарного клубу "Смачний Кременчук" у соцмережах:
ВКонтакте
Facebook
Якщо ви хочете поділитися з читачами "Смачного Кременчука" своїми рецептами з фото, надсилайте їх нам у соцмережах (контакти є в наших групах) або на електронну пошту news@05366.com.ua
1. Підготуйте всі інгредієнти та деко для пирога
2. Змішайте із сиром 2 яйця і сіль
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
3. Збийте зі сметаною 4 яйця (але не блендером) і сіль до однорідної маси. Це буде полива для пирога
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
4. Вийміть з упаковки лаваші (Я купую 2 упаковки по 2 лаваші - звідти беру 3 і 1 залишається на інші страви)
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
5. Розгорніть один лаваш і змастіть його олією
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
6. Розкладіть по ньому 1/3 частину всього сиру і згорніть лаваш у "трубочку"
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
7. Проведіть ті ж самі "маніпуляції" з залишками інших інгредієнтів і викладайте їх на змащене олією деко.
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
8. Викладені лаваші з начинкою залийте поливою і поставте до розжареної рури (пічки, духовки)
Смачний Кременчук: Болгарський пиріг
9. Почекайте 40 хвилин. Якщо пиріг став рум'яним, діставайте його з пічки.
10. Смачного :) Їсти можна гарячим і холодним.