Пряні курячі ніжки
Рецепт цієї чудової печені нам надіслала кременчужанка Анастасія Бойко :)
Інгредієнти:
Гомілка куряча - 8 шт
Лайм (за бажанням при подачі)
Маринад:
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Сік лимонний - 3 ст. л.
Соєвий соус - 3 ст. л.
Сіль - 1/3 ч. л.
Перець чорний
Коріандр - 1 ч. л.
Цукор (краще коричневий) - 2 ст. л.
Джем абрикосовий або соус ананасовий (я використала ананасовий, фото соуса додається) - 2 ст. л.
Рецепт:
1. Зробіть на кожній ніжці 2-3 надрізи.
2. Поріжте цибую кубиками.
3. Підготуйте маринад, змішавши дрібно порізану цибулю з іншими компонентами для маринаду.
4. Змастіть кожну ніжку маринадом, складіть ніжки у жароміцну форму і залийте залишками маринаду. Залиште маринуватися 1 годину. Можна довше, тоді потрібно прибрати в холодильник.
4. Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте ніжки запікатися на 40 хвилин. У процесі запікання переверніть ніжки 1 раз і полийте соком, що виділився.
5. Рекомендується подавати ці ароматні ніжки зі шматочками лайма або віджати на ніжки сік лайма, вони стануть ще духмяніші.
Смачного!
А ось фото соуса: