Незвичне меню може заполонити шкільні їдальні: панкейки бурякові, яблука каркаде, чай масала, бургери, курячі нагетси.
Наразі воно чекає на одобрення Міністерства освіти та науки.
Шеф-кухар Євген Клопотенко автор проекту “Нове шкільне харчування” розробив “Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”, повідомляє "Полтавщина".
Меню отрималовисновок від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Страви готуються з українських овочів та фруктів, але вони красиво оформлені, приготовлені так, щоб зберігати вітаміни та скомпоновані так, щоб найбільше приносити користі.
“Ідею, яку автор поклав в основу проекту полягає в тому, щоб “діти на перервах не бігали у кіоск за чипсами і колою, а із задоволенням харчувались у шкільній їдальні”, – йдеться в анотації збірнику.
Повний перелік меню для навчальних закладів можна переглянути ТУТ.