Чому цвіте хліб, чи безпечний він для людей і чи можна його давати тваринам, - відповідає професор

Три питання до знавців задав користувач соцмережі ФБ Аркадій.

І отримав  відповідь від Олени Сидоренко, професора Київського національного торгово-економічного університету.

Мова йшла про пліснявий хліб та про те, чи можна його вживати людям та тваринам. А пані Сидоренко провідний спеціаліст, яка виступає на телеканалах та розповідає простою мовою про складні біологічні та хімічні процеси у товарах масового споживання.

1. чому «цвіте» хліб

 2. чи безпечний такий хліб для людей;

3. чи не зашкодить курям, якщо згодувати їм цей хліб

Відповіла професор так:

"Цвіте, бо використано неякісне та небезпечне борошно, напевно, крім спор, що витримують термообробку, забруднене ще й мікотоксинами(продуктами життєдіяльності пліснявих грибів)

Курей пожалійте, нізащо!!! НЕ можна!

Для ЛЮДЕЙ небезпечний. По можливості, краще вживати цільнозерновий хліб, бездріжджовий"