Три питання до знавців задав користувач соцмережі ФБ Аркадій.
І отримав відповідь від Олени Сидоренко, професора Київського національного торгово-економічного університету.
Мова йшла про пліснявий хліб та про те, чи можна його вживати людям та тваринам. А пані Сидоренко провідний спеціаліст, яка виступає на телеканалах та розповідає простою мовою про складні біологічні та хімічні процеси у товарах масового споживання.
1. чому «цвіте» хліб
2. чи безпечний такий хліб для людей;
3. чи не зашкодить курям, якщо згодувати їм цей хліб
Відповіла професор так:
"Цвіте, бо використано неякісне та небезпечне борошно, напевно, крім спор, що витримують термообробку, забруднене ще й мікотоксинами(продуктами життєдіяльності пліснявих грибів)
Курей пожалійте, нізащо!!! НЕ можна!
Для ЛЮДЕЙ небезпечний. По можливості, краще вживати цільнозерновий хліб, бездріжджовий"