8 листопада, в Полтаві відбудеться перша конференція ремісничих сироварів. На захід зберуться сировари з України, Литви та Швейцарії, а після офіційної частини на присутніх чекає Cheese Party.
Програма конференції:
13:00 - перед присутніми виступить Почесний Президент Українсько-Литовської асоціації "Осередок Сировара" Пятрас Вайтекунас.
13:15 - засновник "Осередок Сировара" Валдас Каваліускас про подальший розвиток стосунків між Литвою та Україною, шляхом зміцнення руху сироварів та розвитком торгових стосунків.
14:00 - засновник "Осередок Сировара" Тетяна Дядечко про ситуацію крафтового сироваріння в Україні та шляхи вступу й членства в Литовсько-українській Асоціації "Осередок Сировара".
15:00 - перерва на каву та сир.
15:30 - доповідь від Полтавської Державної Аграрної Академії про відкриття навчальної програми нової професії за фахом "Сировар".
16:00 - слово Академії ProCheese.
16:30 - доповідь про законодавчу базу, що регулює переробку молока. Державні програми із підтримки фермерства та крафтового виробництва.
18:00 - екскурсія на сироварню Творча гастромайстерня "Коза Чка".
20:00 - Cheese Party.
Коли: 8 листопада, початок о 13 годині.
Де: Полтавська Державна Аграрна Академія.
Для учасників обов'язкова реєстрація за посиланням. Телефон для довідок: (066) 431-24-70.
Формат вечірки Cheese Party - спілкування сироварів із сиролюбами, сир та смачні закуски від Krivulya Anna та крафтовий сидр.
Присутні зможуть покуштувати і український, і литовський, і швейцарський сири. У вартість квитка (650 грн) входить набір українського, литовського та швейцарського сирів (600 гр.).