Держпродспоживслужба перевірила на Полтавщині підприємство і виявила неймовірні порушення правил санітарії та гігієни.
Підприємтво, яке продавало м'ясо та напівфабрикати, порушило майже всі норми стосовно своєї діяльності.
Виявлені порушення становлять загрозу для життя та здоров’я людини, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункту 3 частини четвертої статті 11, частини першої статті 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», спеціалісти Управління Держпродспоживслужби Полтавщини ухвалили рішення про тимчасове припинення роботи суб’єкта господарювання з 1 грудня 2021 року терміном на 10 робочих днів. А також вилучили майже 300 кг м’яса!
Під час позапланової перевірки потужності СК «Кропкрафт-груп», де здійснюється виробництво та введення в обіг домашніх напівфабрикатів ТМ «Галя Балувана», що знаходяться у Полтаві за адресою вул. Європейська, 65 та вул. Станіславського, 14/2, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області встановили порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів.
СК «Кропкрафт-груп» не надав жодного документа на м’ясо, рибу та інші харчові продукти, які використовується як інгредієнти для виготовлення пельменів, хінкалі, котлет, фаршированих перців та голубців, а також інформації про підприємства, з яких вона отримана.
На підприємстві ніхто не дотримується правил щодо гігієнічних вимог до потужностей харчової промисловості: у приміщенні цеху з виготовлення напівфабрикатів на вулиці Станіславського 14/2 на стінах залишки монтажної піни, у стелі отвори, кухонний інвентар зберігається хаотично, у холодильному обладнані де зберігається м’ясо, фарш, молочні продукти, соуси – відсутні засоби вимірювальної техніки та недотримується товарне сусідство. Контейнери з харчовими відходами, будівельні матеріали зберігаються разом з овочами, крупами та панірувальними сухарями, а це спричиняє перехресне забруднення! Яйця курячі зберігаються у ящиках на підлозі, без дотримання температурно – вологісного режиму. У цеху повно мух та молі!
Аналогічна ситуація і на виробничих потужностях СК «Кропкрафт-групп», що за адресою Європейська, 65 у Полтаві. Суб’єкт господарювання у закладі не дотримується товарного сусідства – харчові продукти зберігаються у не пристосованому приміщенні – на підлозі та на полицях з порушенням товарного сусідства та умов зберігання, не контролюється температурний режими при зберігання харчових продуктів, відсутнє маркування на м’ясній продукції, яку купляють для виготовлення напівфабрикатів, працівники цеху не забезпечені спецодягом, хаотично зберігаються інгредієнти та побутові речі різноманітного призначення.
Під час здійснення заходів державного контролю, відповідно до статті 11 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», здійснено відбір зразків з метою перевірки їх відповідності діючому законодавству про харчові продукти. За результатами лабораторних досліджень було виявлено бактерії групи кишкової палички!
Тож, у підприємця є час для того, щоб усунути виявлені порушення вимог законодавства і провести коригувальні дії, аби відновити роботу потужності!
Перевірки тривають.