12:25, 19 листопада 2020 р.
Надійне джерело
Фільм Євгена Клопотенка про борщ покажуть в кінотеатрах
Ми писали, що в рамках проекту «Борщ. Секретний інгредієнт» Євген Клопотенко відвідав Опішню на Полтавщині, де від місцевих мешканок отримав навчився варити борщ з новими інгредієнтами.
Олена та її мати Катерина Щербань поділилися із шеф-кухарем рецептами двох видів борщу – з «щипаними» галушками та в’яленими грушами.
Із «щипаними» галушками борщ варила бабуся Катерини, цей рецепт було створено у селі Писарівщина Диканського району. А от Олена Щербань організувала фестиваль «Борщик у глиняному горщику».
Рецепт борщу зі «щипаними» галушками
Інгредієнти:
- буряк червоний – 1 шт.;
- курячі гомілки – 4 шт.;
- капуста – 150 г;
- картопля – 4 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля шалот – 3 шт.;
- смалець – 50 г;
- перетерті томати з сіллю – 200 г;
- сіль, перець чорний мелений за смаком;
- лист лавра – 2-3 штуки;
- зелень кропу або петрушки за смаком;
- вода – 2 л.
Спосіб приготування: курячі гомілки промити й поставити варити бульйон, додати лавровий лист, солі.
Підготуйте овочі поки вариться бульйон. Нарізати картоплю кубиками, додати до бульйону, коли він закипить. Буряк нарізати соломкою й посмажити його на маленькому вогні на смальці 10 хвилин.
Томати та буряк змішати. Моркву і цибулю нарізати маленькими шматками, посмажити на смальці 2-3 хвилини. Томати, буряк та засмажку додати до борщу.
Тісто на галушки:
- 500 г борошна,
- 2 яйця,
- кисляк, сіль, сода
До борошна додати яйця, кисляк, сіль і соду, замішати тісто. Сформувати з тіста «ковбаску» й нащипати шматочків тіста у борщ. Нашинкувати капусту й додати до борщу. Проварити 5 хвилин, коли галушки спливуть, зелень, сіль і перець за смаком теж додати до вже готової страви.
Рецепт борщу з в’яленими грушами
Інгредієнти:
- свинячі ребра – 3 шт.;
- сушені гриби – 100 г;
- буряк квашений – 1 шт.;
- капуста – 150 г;
- картопля – 4 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля шалот – 3 шт;
- груші (в’ялені) – 3-4 шт;
- смалець – 50 г;
- перетерті томати з сіллю – 200 г;
- сіль та перець чорний мелений за смаком;
- лист лавра – 2-3 шт.;
- зелень кропу або петрушки за смаком;
- вода – 2 л.
Ребра промити, поставити варити бульйон, додати туди гриби, лавровий лист і сіль.
Підготуйте овочі поки вариться бульйон. Нарізати картоплю кубиками, додати до бульйону, коли він закипить. Буряк нарізати соломкою й посмажити його на маленькому вогні на смальці 10 хвилин.
Томати та буряк змішати. Моркву і цибулю нарізати маленькими шматками, посмажити на смальці 2-3 хвилини.
Додати до борщу засмажку, буряк в томаті, капусту і в’ялені грушки. Проварити ще 5 хвилин, додати зелень, сіль, перець за смаком.
Усі рецепти борщів та відео проекту «Борщ. Секретний інгредієнт» на YouTube.
За підсумками проєкту випустили фільм - кулінарний тревел «Борщ. Секретний інгредієнт». Виробник фільму – FILM.UA Group за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Креативна продюсерка – Наталка Якимович.
Режисер фільму – Дмитро Кочнєв, оператор-постановник – Євген Сахно, ведучий – Євген Клопотенко.
В прокаті з 14 жовтня фільм показали в мережі кінотеатрів Планета Кіно. Онлайн тревел-шоу можна подивитися тут.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
15:31, 21 грудня
21:40, 13 грудня
62
live comments feed...